while my guitar gently weeps

slaver_be


Дзёньнік Слэйвара

Брыдкія месцы майго жыцьця


Previous Entry Share Next Entry
ЖЖ-півакарнацыя!
while my guitar gently weeps
slaver_be
Шмат хто ўпарта даказвае, што жэжэшачка яшчэ не сканала. Даволі спрэчна, ўлчіваючы састарэлыя тэхналогіі, сталыя праблемы з атакамі і багамі ў сэрвісе і адтокам юзэраў у сацсеткі. Але, дзе яшчэ можна напісаць вялікі разгорнуты тэкст з малюнкамі і нармальным фарматаваньнем тэксту? У Г+? Муахаха! Ну, калі ЖЖ жывы, дык вось вам першы пост пасьля вяртаньня сюды — і паспрабуйце не адкамэньціць :)

Не даюць мне пакою лаўры юзэраў alex_leit і pan_demetrius — і я ўзяўся пісаць пра піва. Я, канечне, не профі, як яны, але паразважаць пра якасьці пеннага напою люблю. Распавяду-ка я вам пра некалькі гатункаў, якія ў гэтым годзе пасьпеў пачаставаць.

Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen



Aecht Schlenkerla Rauchbier

Гэта нямецкае смажанае піва, якое зусім нядаўна завезьлі ў нашыя палесьціны. Я ўпершыню паспрабаваў такі тып піваў і ён мне вельмі спадабаўся. Адразу як адчыняеш бутэльку адчуваеш пах… ці то смажанай рыбкі, ці то мяса :) Смак адпаведны, але не перакрывае ўсе іншыя адценьні піва. Зрэшты, зараз прадаецца Schlenkerla як у бутэльках, так і разьліўное у нямецкім піўным падвальчыку Bier Keller ля інязу. Разьліўное спадабалася яшчэ больш :) Шмат яго не выпіш, але пабалавацца часам будзе прыемна.

5,1%/13,5%, «Карона»

Аліварыя Чапский



Аліварыя Чапский

Культавы і даўно забыты гатунак «Граф Чапский» піўзавод «Аліварыя» аднавіў у выглядзе абмежаванай сэрыі. Хто памятае, то «Чапский» выпускаўся з 1993 па 1999 год. Я нават яго ў тыя часы каштаваў (канечне, трэба ўлічваць, што першае піва — а гэта быў цудоўны «Бурштын Беларусі» — я паспрабаваў ці то ў 6, ці то ў 7 гадоў), але смаку ня памятаю. Зараз жа гатунак не апраўдаў спадзяваньні. Тонкі нібыта прысмак ядлоўца перабіваецца звыклым беларускім сьпіртам, а якасьць соладу пакідае пытаньні. У дадатак у складзе нейкія сіропы і хмелепрадукты…

5,4%/13%, амаль любыя крамы

Жигули Барное



Жигули Барное

Ну, і, нарэшце, лідар апошніх дэгустацыяў… Хто б падумаў, што гэта будзе расейскае піва яшчэ і ў тыповым олдскульна-саўковым выглядзе — глядзіце малюнак. «Жигули Барное» у разьліўным варыяньце я каштаваў у Піцеры на канцэрце Interpol і тады яно мне вельмі спадабалася. Бутэлечнае піва ня горш. Склад — мара півамана-задрота: толькі вада, хмель і солад. Смак — вельмі чысты: ніякага сьпірту, лёгкая гарчынка і прыемнае «послевкусіе». Прадаецца зараз у «Рублёўскіх» па 8 з гакам. Набыў празапас зараз :)

5%/12%, «Рублёўскія»

Піце піва! Чытайце ЖЖ :)
Tags:

  • 1
Аліварыя ўжо ёсць!? Пазітыў!

Набываў у маленькая краме на Глебкі. У горадзе павінна быць, напэўна, ўжо паўсюдна.
Зараз паспрабаваў яшчэ раз яго — дапіваю бутэльку. Піць можна, нармальна, але чакаў большага.

К чапскому у меня двоякое отношение. вроде бы тот привкус есть, но взглянешь на состав и пить не хотчеся. Жигули не могу пока найти в ближайших магазинах)

В ТЦ "Столица" вроде есть, в продуктовом. Если что

Прям вот сегодня "Жигули" пил. За свои 35 рублей - очень ок)

я в 99 ещё пиво не пила:)интересно попробовать аливарию!

%) нормально, но не стоит особо циклиться на составе - знаю множество сортов, отличных от набившей оскомину притчи про воду, хмель да солод, что не мешает им быть очень вкусными ;)

Ну и слегка опередил - завтра будет большой пост за Чапского ;)

Я обычно не парюсь, и на состав обращаю внимание после дегустации уже :)

А я вот тоже, знаете ли, люблю накупить и пробовать разные вкусы ^__^ И хотя у меня сейчас бурный роман с Гиннесс в Гвозде, я всё равно открыт к дегустациям. Не думаю что стоит заморачиваться на одном и заводить серьезные отношения, тем более я ещё молодой.

КстатиФ, я хочу открыть первый в мире клуб ненавистников сахара в пиво. Убивал бы за такое.

Тогда бельгийские сорта можете вычеркивать из своего списка

Склад, насамрэч, не так істотны — абы сьпірцягай не аддавала :)

Мдя. Жители пивной Бельгии смотрят на вас как на....врага ))

(Deleted comment)
Можа як раз піў і пазьней, дакладна ня памятаю — на афіцыйныя дадзеныя зьвярнуў увагу проста.

Хмелепродукт - это всего лишь спресованный хмель, нам на экскурсии рассказывали-показывали. Сама ещё не тестировала Чапского, не завезли в лижайший

мм, «Жигули Барное» варта абавязкова будзе набыць! =)

дзякуй за півакарнацыю) спадзяюся, адным допісам справа не абмяжуецца ;)

"Жыгулі" мяне неяк ня ўразілі - піва як піва. А "Чапскага" каштаваў яшчэ ў тыя часы :)

«Жигули» такое клясычнае-клясычнае простае сьветлае пива — тым і спадабалася.

жыгулі мне не спадабаліся ў свой час, чапскага ўсё гнабяць, а вось смажанае піва -- нямка))

(Deleted comment)
А коркі ад піва для мяне зьбірайце, нават бельгійскія! Вазьму для калекцыі!

Ад Schlenkerla засталася, ад «Жигули», здаецца, таксама. Зь беларускімі ўсё дрэнна, самі ведаеце, дзядзя Дзіма :)

Пры нагодзе вазьму. Дарэчы, у мяне беларускіх коркаў штук пад 60

Усе, напэўна, адносна старыя. Я нешта ў апошні час не прыгадаю нармальных унікальных коркаў (ну, хіба агульны для ГМ, але не для гатункаў).

"Экспартнае" з Ліды -- апошняе, што пабачыў з месяц таму. Новы дызайн корка.

поддерживаю возврат в жж!

и пойду за чапским)) столько добрых воспоминаний с ним связано, хоть он мне и не очень нравился.

(Deleted comment)
Гэта ж часова :)

слава, заедзь да нас у госьці на гарбату, пасьля працы, на тыдні (-: я табе аддам кое чо, а то стаіць пыліцца, ну калі лаааааска (((-:
вул. славінскага

Ох, нада-нада )

ты только марцен пробовал?)

Ага, пакуль толькі яго.

вейцен мне показался вкуснее, но я вообще люблю не фильтрованное

Спирт в Графе Чапском

Спасибо вам за отзыв. Спирт в Графе Чапском присутствует на самом деле, но хотим вас заверить, что его там очень малая доля, для придания можжевелового аромата, которая совершенно не влияет на градус пива. Сам же рецепт производства остался неизменным с 1999 года.

  • 1
?

Log in